Flyer Stichting Jan Janszoon weltevreden

Over Jan Janszn. Weltevree

Jan Janszn. Weltevree is een zeeman die over de wereld heeft gevaren en na een storm is gestrand in Korea. Hier is hij gevangen genomen en uiteindelijk in Korea adviseur van de koning geworden. Deze man komt oorspronkelijk uit De Rijp, het dorp waar ik ben opgegroeid.  De stichting JJW heeft tot doel het cultuur historische verhaal over deze man levend te houden op toeristisch, educatief en cultureel gebied.

Omdat de Stichting veel contact heeft met Zuid Korea en omdat het beeld een toeristiche attractie in De Rijp is kreeg ik de opdracht een flyer te ontwerpen.

Opdracht

De stichting wilde een handzame folder met een luxe uitstraling.

Zij hadden een paar voorbeelden aan mij gegeven ter inspiratie. Om te beginnen kreeg ik het logo, de teksten, foto’s en illusraties aangeleverd die ik nodig had.

Aan mij het design te maken en de content juist te plaatsen.

Proces

Door de grote hoeveelheid informatie en de vele mensen die er wat over wilde zeggen heeft het proces lang geduurd met veel aanpassingen en veranderingen. Tijdens dit proces heb ik de flyer vaak geprint om te kijken hoe hij eruit kwam te zien. Voor de flyer heb ik de kleuren uit het aangeleverde logo gebruikt om een eenheid in de huisstijl te creëren.

Na het afronden van de flyer ben ik online gaan kijken naar de goedkoopste manier was om hem te laten printen. De Stichting had hier namelijk weinig budget voor. De conclusie was dat onlineprinters.nl het goedkoopst was.

Vertaling

Ik heb de flyer vervolgens ook in het Engels en Koreaans gemaakt zodat de stichting de doelgroep goed kan informeren.